Ottilia

Even voorstellen

Hoi, ik ben Ottilia. Ik ben rekbaar. Zo rekbaar zelfs, dat ik daar erg veel last van heb. Dat noemen ze dan het Hypermobiliteitssyndroom. Oftewel HMS. Of Syndroom van Ehlers-Danlos, want dat lijkt erop en is klinisch niet te onderscheiden. HMS/EDS dus (voor de perfectionist).

Nou noemen ze mij hypermobiel, maar ver kom je daar niet mee. Op dit moment kan ik slechts een paar minuten lopen en 2 km fietsen. Mijn instabiele gewrichten zijn gevoelig voor overbelasting; dat doet pijn en ik word erdoor beperkt. Weinig mobiel dus, eigenlijk.

Na mijn hersenschudding ruim 2 jaar geleden voelde ik me helemaal gedwongen om stil te staan. Dat gaf me tijd om te kijken naar waar ik en de anderen om mij heen mee bezig zijn. En wat me opvalt schrijf ik dan wekelijks hier, in deze blog. Waar we tegenaan lopen, wat er mist, en hoe je het anders kunt bekijken. Waarschijnlijk herken je wel het een en ander.

Op Rekbaar schrijf ik over:

Je eigen weg gaan,
durven zijn en laten zien wie je bent.

Jezelf accepteren en liefhebben
inclusief je verhalen en beperkingen.

Luisteren naar je lichaam en herstel van de verbinding tussen lichaam en geest.

Gevoelens durven voelen en uiten.

Stilstaan te midden van een doordenderende maatschappij.

Dankbaarheid, positiviteit en genieten van het kleine.

Hoe werkt deze blog?

Je kunt deze blog op meerdere manieren lezen. Zie het als een lightversie, mediumversie en pro-versie:

  • Light: lees alleen de blog
  • Medium: lees de blog en beantwoord de zelfreflectievragen
  • Pro: lees de blog, beantwoord de zelfreflectievragen en koppel hier een intentie aan voor komende week

Voor extra resultaat: maak met iemand (bv. een vriend, collega of andere bekende) de afspraak om wekelijks te bellen om jouw intentie en voortgang te bespreken, en ervaringen te delen.

Met dank aan

Johannes voor het website design en enkele tekeningen, Mariet voor het portret hierboven, en de ontwikkelaars van Bludit CMS en van alle andere open source software die voor deze website wordt gebruikt.